Kurz vaření polévek


Kurz vaření polévek je základem pro každého, kdo se chce naučit vařit rychle, efektivně a chce mít talíř plný kvalitních živin v jídle. Základy pro stravu jsou poskládány z jednoduchých potravin, které jsou ty nejdůležitější pro naší vnitřní rovnováhu. Naučíte se používat potraviny, které dodají jídlu základní minerální prvky a doplní řadu enzymů, které našemu tělu prospívají. Naučíte se jaké kombinace jídel můžete zvolit a pochopíte jednoduchá pravidla jídel, které vám dají spoustu energie a dodají také spoustu skvělých chutí. Naučíte se kombinovat obilovinu, luštěninu a zeleninu.


V kurzu přípravy polévek se naučíte nekonečné kombinace možností, jak připravit jednoduchou a nutričně vyváženou denní  polévku, která se dá snídat, svačit, obědvat, nebo večeřet. Naučíte se přípravy z potravin, které mohou trvat 20 minut, 10 minut, ale také jen 5 minut a je uvařeno. Není to na úkor chuti ani kvality, ale o tom, jak si správně jídlo promyslet a připravit. Není nic, co by se dalo pokazit, nebo zmeškat, protože kombinace jsou NEOMEZENÉ.

Otevřeme spolu zdroj inspirace a budeme se učit, jak je možné uvařit luxusně chutné jídlo a neztrácet při tom čas i peníze. Vaření můžu zajistit i pro bezlepkovou dietu.

Své přihlášky zasílejte na email: info@martinasarova.cz, nebo volejte pro objednání svého termínu kurzu. Kurz lze realizovat od 1 - 3 účastníků v kurzu, termíny veřejných kurzů budou vypsány od října 2016.

Kontakt v případě zájmu a pro řešení doplňkových informací: 775 045 075

Časová náročnost kurzu je 3 - 4 hodiny.

CENA KURZU: 790,- Kč/osobu

Při účasti 2 lidí z doporučení sleva 10% pro každého účastníka.

Při účasti 3 lidí z doporučení sleva 20% pro každého účastníka.

Všechny ingredience k vaření jsou již započítány v kurzu. Před kurzem je vhodné 3 - 4 hodiny nejíst, abyste mohli v klidu ochutnat a vychutnat všechna nová jídla. S sebou je možné přinést si menší krabičky (3 - 4) pro případ, že si budete chtít uvařené jídlo odnést domů. (To se stává, protože jídla jsou sytá a v kurzu jich bude uvařeno více).

CO SE BUDEME UČIT VAŘIT?

K základu polévky se budeme učit používat pastu MISO, která je prospěšná díky svým vlastnostem v mnoha ohledech a skvěle podporuje lidské zdraví. Naučíte se vytvářet zeleninový a luštěninový základ, používat mořskou řasu pro zvýšení minerálů v jídle, dále se naučíte klíčit fazole mungo, namáčet semínka a zvýšit tak podíl aminokyselin, živin a enzymů.

Miso, které se do polévek přidává je základem zdravé výživy ale také efektivní diety, protože kvalitní Miso polévka je plná živin, minerálů a enzymů a 100% dodá tělu vše, co potřebuje a přičemž je nutričně vyvážená a má nízkou energetickou hodnotu. Miso pasta se připravuje z celé řady produktů, rýže, soji, ječmene, dokonce ho můžete sehnat i vyrobené z cizrny, což uvítají lidé alergičtí na sóju. Miso je zatím opomíjeno a mnoho lidí tuto zázračnou SUPERPOTRAVINU ani nezná, což je opravdu škoda.

Příprava polévky Miso je jednoduchá, rychlá, dá se použít jako přídavek do polévky, omáčky, do vývaru. Má mnohostranné využití a kombinovat můžeme jak obiloviny, luštěniny, zeleninu, nebo třeba brambory, batáty, dýni, prostě na kombinaci výběru zeleniny do polévky nemůžeme nic zkazit. Vaříme bez bílé mouky.

V mém kurzu vaření Miso polévky budeme používat "zeleninový základ" mrkev, celer, petržel a přidáme další kombinace zeleniny a uvaříme si několik druhů polévek. Dále se naučíme používat mořskou řasu, sojovou omáčku Tamari, himalájskou sůl a nakonec se naučíme připravovat luštěninový základ, který se dá používat dále pro tvorbu zeleninových zdravých paštik, nebo jako přídavek do omáček, polévek, a nebo jen tak na chleba :)

CO JE TO MISO PASTA A PROČ VAŘIT PRÁVĚ S NÍ?

Tato léčivá potravina pochází z Dálného východu, ale dnes ji můžeme najít i v obchodech se zdravou výživou i u nás. Miso ovlivňuje vyváženost přírodních uhlovodanů, dodává esenciální aminokyseliny, vitaminy, minerály a proteiny ve vyváženém složení. Při fermentačním procesu se zcela rozloží sojové boby a zrna obilovin na živiny, které jsou rychle a snadno stravitelné, bílkovinná struktura sojových bobů se rozloží až na 18 různých aminokyselin, včetně esenciálních (pro život nepostradatelných) Miso konzumované i v malém množství významně ovlivňuje výživnou hodnotu stravy. Při procesu fermentace vzniká také značné množství enzymů, které pomáhají trávit ostatní potravu v žaludku.


ZDRAVOTNÍ PŘEDNOSTI MISA
Povzbuzuje životní síly. Obsahuje velké množství glukózy, která nám dodává energii. V zimě nás jídla s misem ochraňují před chladem.
Miso významně posiluje imunitu, napomáhá ke správné látkové výměně, je bohaté na minerály.
Pomáhá při špatném trávení (protože obsahuje živé enzymy), harmonizuje tvorbu trávicích šťáv. Obsahuje značné množství železa. Vyživuje pokožku a krev a tím podporuje tvorbu buněk a kožní tkáně.
Pomáhá při srdečních chorobách. Obsahuje kyselinu linolovou a lecitin, tím rozpouští v krvi cholesterol. Cévy jsou pak pružnější. Proto může být miso i velkou pomocí při předcházení arterioskleróze a nebo vysokému krevnímu tlaku.
Miso je též dobré pro zmírňování následků silného kouření nebo konzumace alkoholu nebo při užívání léků.
Miso pomáhá jako prevence před alergiemi a tuberkulózou.
Miso pohlcuje těžké kovy, zejména radioaktivní stroncium, má silné detoxikační účinky.
Velice dobře vyrovnává nízký tlak.
Pomáhá stimulovat funkci žlučníku, slinivky.

 

 

 

Návod zdarma

Napište mi na email o návod na energii pro vaše tělo.