Napadený profil na facebooku


Všechno zmizelo...


Někdo mi heknul můj osobní facebook profil Martina Šárová na Facebooku a bohužel nejsem schopna mít přístup ke stránkám Tančit Jíst Milovat a Žij zdravě a naplno.

Vím, že Facebook není všechno, ale mít 12ti letý profil, napojené profi stránky, business manager a tolik let práce za sebou - to taky není - nic.

Netušila jsem nikdy, že se do podobné situace mohu dostat i já a osobně tuto ztrátu nepřeju nikomu. Ztráta osobního profilu se týká hlavně oblasti duševního i profesního vlastnictví každého z nás a je na každém, jaké informace na svém profilu sdílí. Pokud jste citlivější, může vás to zasáhnout a pokud ne, garantuji vám, že vás to zasáhne taky, hlavně pokud přispíváte hodně a hodně dlouho.

Vše na facebooku je vlastnictvím facebooku a nejedná se o žádnou záložnu, úložnu, nebo databanku. Jednoho dne se klidně všechno ztratí a může se to stát komukoli. U mne to začalo ohlášením na mobilu, že jsem zveřejnila nevhodný obsah a to i přes to, že jsem v poslední době žádné příspěvky nedávala. Po té se v mém emailu objevilo, že jsem z facebooku žádala o změnu hesla a na můj email byl zaslán potvrzovací kód. Po té přišel email, že mé heslo bylo změněno. Email, který si někdo stáhnul s potvrzovacím kódem byl zaslán z jiné z IP adresy, než jakou mám já.  

A teď pozor. Ten někdo, se dostal do mého emailu i profilu, protože jsem neměla dvojí zabezpečení. Doporučuju každému si dvojí ochranu přihlášení udělat, protože ztráta profilu na facebooku není opravdu nic příjemného, pokud ho používáte k práci jako já, nebo vás prostě facebook jen hodně baví. Dle konzultací, které jsem měla při hledání toho, jak svůj profil získat zpět mi bylo řečeno, že se s největší pravděpodobností někdo dostal do mého profilu a udělal něco zlého porušením zásad fcb a změnil údaje.

K mému profilu jsou přidružené profi stránky - Tančit Jíst Milovat a stránka Žij zdravě a naplno.

Teď si na své stránky sice dostanu, ale nemohu je řídit. Nemohu se na svůj profil dostat a tím pádem nemůžu ani spravovat svůj účet a své stránky.

Po 12ti letech, kdy jsem své stránky budovala je to pro mně opravdu velmi nepříjemná a hodně bolestivá záležitost. O to víc mne mrzí, že nevím od koho to přišlo, kdo to udělal, jak se to stalo a proč. Upozorňuji, že ze strany facebooku není žádná komunikace. Nikde nenajdete kontaktní email, ani kontakt na zákaznický servis. Dohledala jsem nějaké informace přes hlednání "napadený účet" "nemůžu se přihlásit na facebooku" různé vyhledávače, v češtině i v angličtině a několik emailů jsem s žádostí a prosbou o pomoc odeslala. Všechny odkazy hovoří stejně, že šance je malá, ať už vás heknul někdo, nebo vás smazal samotný facebook.

Po přihlášení na můj účet se objeví moc zvláštní profilová fotka a rozhodně to nejsem já, ani můj profil, se kterým mně to spojuje.

 Foto 424,

Při přihlašování na můj facebookový profil jsem se dokonce aniž bych chtěla dostala do profilu nějakého úplně cizího člověka, a byla jsem přihlášená v jeho profilu, který se jevil, že jsem s ním mohla operovat jako se svým profilem.

Nevěříte? Tak prosím věřte.

Po přihlášení k mému profilu se objeví hláška o deaktivovaném účtu. Takže co dál?

Co mně osobně facebook dal? Mnoho let (přesně 12 let práce)  budování různých záznamů ze zážitků, fotek z akcí, cvičení, kongresů, soukromých i veřejných, mnoho aktivit kolem mého marketingu... nechce se mi ani věřit, že to je všechno pryč. Na facebooku jsem mnohdy viděla opravdu závadný obsah, nenávistné reakce i komentáře. Moje cvičení, vaření a tancování a otužování? Hm. Pěkný. Je to smutné.

Nejhorší je, že se to člověk nikdy nedozví, od koho to přišlo, kdo to udělal, kdo je za to zodpovědný. Existuje někdo, kdo může mít z takového zničení radost? Nakonec jsem si taky musela říct, že je dost smutnění, je čas jít dál. Na facebooku se potkáme virtuálně, ale víc cítit bude, až se potkáme osobně.

Co se týká informací o akcích, cvičení a budoucnosti, musím vymyslet, jak budu dál komunikovat na sociálních sítích.

Z různých stran jsem slyšela, že odebrání profilu na ban může trvat i měsíc, tedy mi nezbývá než počkat a pak uvidím, co bude dál, jenže pak jsem se dozvěděla, že pokud přidáte nevhodný obsah a dostanete ban, můžete operovat s profilem, ale nemůžete přidávat obsah. Mně ten profil někdo heknul natvrdo, ale stále ještě věřím v nápravu.

Člověk by nevěřil, jak bolestivé jsou zkušenosti i v takovémto případě, jako je profil na facebooku a pokud to bylo v zásahu z něčí hlavy a pak ruky, která klikla, tak věřím, že to, co jsem si díky tomu prožila a stále prožívám jako osobní a srdcovou ztrátu je pro mne v úrovni lidského ublížení. Ať už mají sílu doměnky, nebo ne, je to síla se usebrat a zpracovat to celé a jít dál.

Několik dní  hledám způsob, jek se s facebookem spojit, zamačkávám slzy a věřím, že Tančit Jíst Milovat a  Žij zdravě a naplno se brzy zase rozeběhnou...

Budu vděčná za jakoukoli pomoc, nebo zkušenost, kterou máte a můžete jí třeba se mnou nasdílet. Věřte, že jsem zkoušela všechno, měnit heslo, kontaktovat FCB přes formuláře, odesílat emaily na různé fcb adresy, kontaktovala jsem hodně lidí a celou záležitost jsem nahlásila na Policii ČR.

V každém případě děkuji všem, co se mnou zůstávají v napojení a podali mi svou pomocnou ruku a těším se na budoucnost.

Sejdeme se v reálném světě, protože sejdeme se na facebooku mi prostě už nějak nesedí v důvěře. Kdo ví, třeba se to časem ale spraví...

Věřím, že snad ještě všechno dobře dopadne...

Díky a přeji fajn dny

 

 

Návod zdarma

Napište mi na email o návod na energii pro vaše tělo.