Doporučená literatura


Inspiruj se literaturou, která tě omladí, uzdraví, nasměruje a obohatí.


Informace jsou důležité

Nechte se ispirovat knížkami, které mohou zásadně změnit váš život k lepšímu.



Ignarro Louis J. Dr.: Program Ano - No, skutečný zachránce života

Dr. Louis J. Ignarro, laureát Nobelovy ceny za medicínu, objevil „molekulu“ kardiovaskulárního zdraví – oxid dusnatý. NO je signální molekula, která vzniká v těle a působí jako vazodilátor umožňující regulaci krevního toku v každé části těla.

 

Dr. Louis J. Ignarro, laureát Nobelovy ceny za medicínu, objevil „molekulu“ kardiovaskulárního zdraví – oxid dusnatý. NO je signální molekula, která vzniká v těle a působí jako vazodilátor umožňující regulaci krevního toku v každé části těla. První praktická aplikace výzkumu Dr. Ignarra vedla k vývoji Viagry. NO uvolňuje a rozšiřuje cévy, zabraňuje tvorbě krevních sraženin, které jsou příčinou srdečního infarktu nebo mozkové mrtvice, reguluje krevní tlak a hromadění plátů v cévách.

Nyní sestavil program na zvýšení odolnosti kardiovaskulárního systému vůči stárnutí, který spočívá v udržování čistého a pružného krevního řečiště pomocí zvýšené produkce NO. Program není náročný, při jeho dodržování není nutné zásadně měnit životní styl. Zahrnuje užívání potravinových doplňků ke stimulaci produkce NO, dále stravu obsahující potraviny podporující NO a nenáročný cvičební program.

 Foto 263,

 

Enzym omládnutí

Autor: Hiromi Shinya

Světově uznávaný gastroenterolog Hiromi Shinya, proslulý objevem kolonoskopie, představuje svou další knihu Enzym omládnutí, která se ve světě stala bestsellerem. Svými knihami se snaží vést lidi ke změně jídelníčku, který podle jeho slov může za vážná onemocnění jako Alzheimerova choroba nebo rakovina. Ukazuje, že zlepšením přijímané stravy a zavedením jednoduchých půldenních půstů můžeme podpořit regenerační a omlazující schopnost našich buněk. Kniha je snadným návodem, jak můžeme sami zlepšit nejen fyzické, ale také psychické zdraví.

Foto 262,

 

Zdravá střeva, zdravý život - Chraňte si centrum své zdraví

Vollmer Joachim Berndo

 

Je vláknina skutečně tak zdravá? Měli bychom se zříci kravského mléka a lepku? Které potraviny zatěžují zdraví? Kde děláme v dobré víře největší chyby? Jak je to s geneticky modifikovanými potravinami či potravinovými doplňky? Do jaké míry závisí naše zdraví a imunita na dobře fungujících střevech? Odpovědi na tyto i mnohé další otázky najdete v této knížce. Autor, zkušený a úspěšný terapeut zabývající se celostní medicínou, v ní srozumitelně objasňuje, jak nerovnováha ve střevech souvisí s kožními nemocemi, chronickými bolestmi, alergiemi a mnoha dalšími zdravotními potížemi. Stav našich střev přitom ovlivňuje nejen naše zdraví, imunitu či fyzickou kondici, ale také na to, zda jsme šťastní, naše nálady a pocity. Kniha poutavě popisuje chemické procesy v těle, ukazuje, co se děje s potravou v jednotlivých fázích trávení, a dokazuje, že v lidském těle neexistuje téměř žádný proces, který by přímo či nepřímo nesouvisel s našimi střevy. Odhaluje zažité stravovací omyly a nabízí přirozená a šetrná, avšak účinná řešení. S naším zdravím je pevně spjatá i radost ze života, výkonnost a spokojenost a jedině my jsme ti, kdo rozhodují o kvalitě svého života. Tato kniha nám ukazuje správnou cestu, ať už jde o vhodné stravování, pohyb na čerstvém vzduchu, odbourání nezdravých závislostí, půsty, meditace nebo masáže. Vše je pouze otázkou dobré vůle a zároveň tím nejsnazším a nejlevnějším, co pro své zdraví můžeme udělat.

 Foto 264,

 

Žijte bez diety

Joel Fuhrman

Jsme tlustší, nemocnější a hladovější než kdy předtím. Průmysl roztáčející se kolem výživy nám přitom nabízí módní hubnoucí programy kombinující „ten pravý“ poměr tuků, sacharidů a bílkovin; vše ale funguje jen krátkodobě a na úkor našeho zdraví. Výsledkem je spirála potravinových závislostí, toxického hladu a přejídání. V knize Pryč s dietou nám autor dokazuje, že je možné vymanit se z tohoto škodlivého cyklu jednou provždy. Hlavní východisko revolučního přístupu spočívá v pověstné rovnici: Zdraví = Živiny / Kalorie. Podle ní potraviny s vysokým obsahem živin nabízejí větší uspokojení než potraviny plné kalorií, a čím více jich jíme, tím spíše umožňujeme organismu, aby se choval jako stroj schopný sám sebe opravit. Tělesná hmotnost klesá, nemoci mizí a nás tak čeká delší a zdravější život.

Foto 265,

 

 

Návod zdarma

Napište mi na email o návod na energii pro vaše tělo.