Proč by všechny ženy měly tančit Groove?


Tanec je cesta pro neutuchající vášeň a pohyb. Propojení, která v tanci vznikají jsou pro člověka léčivá. Pro ženy pak obvzláště. Asi každá žena měla období, kdy milovala chodit tančit. Dělala to pravidelně a s radostí. Jenže pak přijdou děti, rodina, povinnosti a vášně jdou stranou. To je ovšem škoda. Když žena tančí, uchovává si svůj mladistvý vzhled a pečuje tak o své tělo. Péče, kterou si žena v tanci dává, se projevuje na jejím těle, pohybech, ale i myšlení. Její tvář je prozářená a její smích je přirozený.


Groove dance s Martinou je tanec vhodný pro každou ženu.

Jaký by měl být ten nejlepší a nejefektivnější pohyb?

Všechno, co ve svém životě prožíváme, promítáme ven přes naše přesvědčení, zkušenosti, projekce, pocity a naše nastavení. Když třeba vidíme, jak malé dítě hezky jí, cítíme ve svém srdci něhu i soucit. Když vidíme někoho smát se, lechtá nás to uvnitř a nutí nás to smát se za chvíli taky. Když vidíme lidi svobodně tančit, spíše se stydíme a možná si i myslíme, že jsou to blázni. Nedostáváme hned chuť se taky roztančit, i když tu touhu uvnitř svého srdce cítíme. Nejprve vše kolem hezky pozorujeme a nemůžeme oči odtrhnout a chvíli nám trvá, než si dodáme své odvahy a projevíme se.  Jenže...ti co svobodně tančí nejsou blázni....ani ti, co se projevují svobodně. Právě u tance si uvědomíme, kolik přesvědčení a chybných hodnocení jsme přijali, že jsme stále pod kontrlou myšlenek toho, jak by to vypadalo kdyby...a tak se raději mnoho lidí stáhne a nikdy to prostě ze strachu před ztrapněním nevyzkouší.

TANEC NÁS ALE LÉČÍ A TO DOSLOVA

Tanec je prostor, kdy fyzicky uchopíme své tělo a máme nekonečně možností na sobě pracovat. Žádný jiný sport neudělá s tělem to, co s vámi udělá tanec. Tanec podporuje bystrost, rozhodování, posiluje psychiku, přepisuje negativa na pozitiva, zlepšuje funkce mozku i těla. Zlepšuje balanc, motoriku, posiluje mozkovou konektivitu. Takové zapojení svalů, kostí, šlach i kloubů a s pocitem radosti, nevytvoří žádný jiný sport. V tanci natrénujete skvělý super výkon, ale bez tlaku, násilí a urputné snahy být nejlepší. Právě že soutěžení a výkon je podstatnou složkou toho, že selháváme a přestaneme se snažit. Musíme si uvědomit, že doopravdy nejde, aby jsme všichni byli nejlepší z nejlepších mezi všemi ostatními, ale že můžeme být NEJLEPŠÍ uvnitř NÁS SAMÝCH.

ZDRAVÝ POHYB A TANEC JDOU RUKU V RUCE

Fyzické vyjadřování tance skrze náš dobrovolný pohyb ovlivňuje prostor v rámci našich vztahů, pocitů, nápadů, nepřestává se vyvíjet, vyvolává rostoucí euforii a radost, uvolňuje napětí. Tanec nám ukotvuje dvojí respekt, ten k nám samotným a k těm, kteří tančí kolem nás. Odblokovává strachy, stud a napětí. Navozuje náš soucit, pochopení sebe i druhých mění způsob naší komunikace, naše vztahy, spolupráci i chování. Tanec Groove je jednoduchý, svobodný, prostorný, autentický.

SNY SE STÁVAJÍ SKUTEČNOSTÍ

Já jsem měla ve své duši od mládí sen. Ten sen mne provázel od dob, kdy jsem začínala chodit tancovat na diskotéky a vždycky jsem se trochu styděla.Toužila jsem po tom tančit, tvořit, tančit s lidmi, nějak je vést, něco ukazovat, něco vytvářet. Vůbec jsem nevěděla jak na to.

V devadesátých letech se objevila první taneční hudba a tanec pro mne získal úplně novou dimenzi. Najednou jsem cítila propojení mezi mou fyzickou silou, mou duší, mým nitrem, energií a schopností určitou energii vytvářet. Témeř pokaždé, když jsem na párty tančila jsem vjížděla do hluboké meditace. Můj kamarád DJ mi nedávno na jedné vzpomínkové párty řekl" "ty jsi ta co slyší dopředu". Mohlo by to být moje indiánské jméno. :)

Uměla jsem se napojit "jinam" "jinak" do vnitřní jednoty, která ucelovala mou osobnost, to byl prostor, kde jsem se nebála nikoho a ničeho. Otevíral se ve mně vesmír. Já se otevřela vesmíru. 

VESMÍR JE V NÁS OD POČÁTKU

Bez tance jsem nemohla žít. Uvědomovala jsem si své hluboké schopnosti odladit se jinam, domů, do štěstí, radosti a do pocitu blaženosti. Objevila jsem, že v tanci mohu posilovat, překonávat hranice, oddychovat nánosy vnitřních stresů, bloků a překážek, které jsem si donekonečna vytvářela svým myšlením.

NĚKDY JE CESTA TRNITÁ

Když jsem začala pracovat ve fitness a udělala jsem si kurz taneční Zumby, bylo to spíše z donucení, ale Zumba mi velice pomohla odstranit mou prkennost, přeci jen jsem vysoká 180cm a nemohla jsem mluvit ani o ladnosti, tanečním umění, nebo schopnosti tančit jako ti, na které se chodí do divadla, nebo cirkusu. Prostě jsem milovala tanec, ale nikdy jsem si nedala nohu za krk, neskákala jsem metr a půl vysoko. Ale měla jsem výdrž a vášeň. To stačilo k tomu, abych zažila zázrak.

Když jsem potkala zakladatelku metody Groove https://theworldgroovemovement.com všechno se změnilo. Můj sen se stal skutečností. Dostala jsem do rukou obrovský dar. Trvalo několik let, než jsem dar správně pochopila, zpracovala a přenesla z Ameriky do českého prostředí,  ale to je zase trochu jiná kapitola.

SVOBODA

My už můžeme svobodně tančit. A nemusíme se za sebe stydět.

Přijď tančit, protože ty se tancem můžeš změnit k lepšímu. V tanci existuje jedině tvoje pravda a síla. Mít svou pravdu a sílu ve svých rukách je skvělá věc.

Přijď tančit, ať se naučíš dívat se na sebe krásně. My máme možnost propojit jeden svět do jednoty. Můžeme tančit spolu, když si to dovolíme.

My jsme ti, kdo to tvoří a my jsme vším. Jeden bez druhého nebudeme.

JSI TVŮRCE SVÉ REALITY

Přijď tančit a ukaž tomuhle světu, že jsme úžasní, svobodní, krásní a milující tanečníci, kteří si zaslouží mít krásnou planetu a bohatý vnitřní život a svět.

Tancuj za lepší svět, pro sebe i pro ostatní...

TANCUJEME PRO RADOST, ZDRAVÍ SE PŘIPOJÍ

Kde najdete moje lekce: https://www.tancitjistmilovat.cz/akce

 

 

 

Návod zdarma

Napište mi na email o návod na energii pro vaše tělo.