Jak jsem si užila dovolenou s Manou


Tohle je článek pro ty, kteří se nebojí vyzkoušet nové věci. Pro mě byla tahle dovolená VÝZVA!


Byli jste někdy na dovolené s Manou?


Pokud vás zajímá, jak můžete jednoduše zhubnout, mám tady pro vás můj blog, který jsem napsala pro to, že i na dovolené se dá zhubnout.


Uvažovali jste někdy o tom, jestli se dá zdravý životní styl udržovat na dovolené? Já vám rovnou odpovím, že se to zvládnout dá. Mám tu pro vás krátký report ze své dovolené s Manou. Přeji vám, ať vás následující řádky potěší a třeba i inspirují.


Už nějakou dobu jsem přemýšlela o tom, že bych měla trochu zapracovat na své osobní DISCIPLÍNĚ v jídelníčku. Ne, že bych řešila nějaký extra velký problém, (snad kromě menšího špeku na břiše)...  Nebyla jsem spokojená celkově se svým momentálním mind-setem. Jak se říká: "I tesař se utne", minulé období udělalo své i s mou postavou, díky tomu, že se mnohé v mém fitnesovém životě změnilo. Naštěstí jsem nedávno objevila MANU. Začněme ale hezky jedno po druhém, popořádku.


Naplánovala jsem si svou dovolenou a rozhodla jsem se, že svůj restart bez organizovaného jídla započnu právě tam, u moře. Upřímně, chtěla jsem si tuhle dovolenou zařídit po svém, také proto, že jsem 2 roky trochu stagnovala, necestovala a taky jsem přestala vést své pravidelné tréninky v širším rozsahu. Proč, to všichni víme...


Věděla jsem, že na restart životního stylu budu mít klid a nic a nikdo mě nebude rušit v experimentování na mé vytoužené dovolené. Stála jsem ale před rozhodnutím, jak to budu na místě dělat? Co budu jíst? Jak budu svoje jídlo připravovat? Protože jsem ale jela na místo, které znám, věděla jsem, že nebude problém s nakupováním a že mám spoustu možností, jak se o sebe budu moci postarat. Dovolenou jsem brala jako možnost, dopřát si to nejlepší a nejjednodušší. Chtěla jsem si ji užít, a jediné, co bych fakt nechtěla, bylo trpět hlady. Letenky zakoupeny, kufr byl zabalen a moje cesta SEBEPÉČE mohla začít.


Jedna kamarádka mi řekla o koktejlu MANA. Přímo mi nasdílela, že jí koktejl pomáhá a cítí, že je to pro ni dobré jídlo. Já, protože jsem byla trochu skeptická k práškové stravě a obecně jsem upřednostňovala stravu ŽIVOU, jsem jukla na webové stránky https://mojemana.cz/ a s důvěrou jsem si objednala koktejl ČOKOLÁDOVÉ  příchutě.


Hned po příletu na Samos jsem šla omrknout místní obchod. Jupíííí. Shledala jsem, že místo je plné melounů, zralých čerstvých fíků a dalšího ovoce. Z regálů obchodu už se na mě smály banány, blumy, hroznové víno, hrušky, broskve, nektarinky. Z ovoce, které je na ostrově Samos běžně dostupné, si vyberete mnoho druhů ovoce, které máme i u nás. Spoléhala jsem na své zkušenosti z mé minulé dovolené, kde jsem se snažila o decentní detox a povedlo se. Fíky také rostou všude kolem, takže když jsem si šla jedno ráno zaběhat, v kapsičce jsem měla taštičku, do které jsem si pár zralých fíků mohla natrhat. Krom toho, jsem fíky byla několikrát obdarována od místních přátel. Prostě jen tak, za příjemné popovídání. Zkrátka fíky jsou na Samosu všude a jsou fajn!


Snídaně jsem si chtěla řešit po svém a DOVOLILA jsem si, že budu taky chodit občas na jídlo do restaurace. RÓZHODLA jsem se ale vynechat cukry, alkohol a maso.
Mým úžasným průvodcem ve snídani, kterou já osobně připravuji trochu později, než je možná pro někoho běžné (10 - 11 hodina ranní), se stal řecký jogurt, A doplnilo ho oblíbené ovoce servírované podle momentální chutě a nálady. Vítězily u mne nektarinky, fíky a jako vždy banán. Banán miluju v jakoukoli denní dobu. Když mám hlad, je to většinou moje nejoblíbenější jídlo. Hned po probuzení vypiji velikou sklenici čisté vody, někdy si vymačkám celý citron, který piju ale zvlášť a na ex. Asi za 30 minut až 1 hodinu i více, podle nálady a rozpoložení, si dávám jeden kousek ovoce a pak teprve snídám. Mému tělu to dodá prostor na to správně NASTARTOVAT den. K tomuto procesu jsem si došla postupně, nezačala jsem ze dne na den. Také si pamatuji období, že jsem už ráno vstávala s pocitem hladu. Oddalování snídaně mne stálo trochu úsilí a tréninku disciplíny. Musela jsem si dávat pozor na propady energie, které se někdy následkem posunuté snídaně a zkoušení nepotřeby jídla objevily. O tom ale zase někdy. Jak to tedy bylo s MANOU?


MANU jsem neznala, takže jsem vůbec nevěděla, do čeho jdu. První koktejl jsem vyzkoušela jen s vodou a... chutnal mi. Vyzkoušela jsem také varianty s mlékem i s rostlinným mlékem. Obě varianty byly vynikající! Vychytávala jsem hustotu nápoje, protože u prvních dávek jsem vodou šetřila a opravdu to není potřeba. MANA má skvělou a lahodnou chuť. Tedy aspoň pro mě. Na každý koktejl jsem se opravdu těšila a většinou jsem jej kombinovala s ovocem. Jako by MANA měla v sobě i nějakou pozitivní skrytou energii. Na dovolené jsem neměla přístroj na smoothie, takže na to teprve přijde řada.
Zkoušela jsem zaexperimentovat a vytvořila jsem si takový ranní rituál, kde jsem si nazdobila svůj talíř jogurtem, ovocem, ořechy a MANU jsem použila na to, abych do snídaně dostala více živin. Prostě jsem Manu na talíř bez obav hezky VYSYPALA. Vypadalo to bezvadně a skvěle to i chutnalo. Mana dodala jídlu ZAJÍMAVOU chuť a doporučuji už nijak NESLADIT, protože jídlo je opravdu SLADKÉ dost.


U SNÍDANÍ se rozhoduju intuitivně, připravuji je většinou podle toho, na jaké ovoce mám CHUŤ. Vybírám si ho den předem, ale nepřeháním to s nákupem, abych pak zbylé nemusela likvidovat do koše. Ráno si ovoce hezky poskládám do své ranní snídaňové mandaly a těší mne, jak to krásně vypadá. Jako živý obrázek. Jídlo má hned jinou energii a když se na takovou misku, nebo talíř podíváte, jste OKAMŽITĚ naladění na lepší notu a máte FAJN DEN. Myslím si, že bychom měli vůči jídlu a potravinám projevovat větší vděčnost. Jídlo jako rituál by mohla být cesta k tomu, jak si více ve svém životě uvědomit, protože nic není jen tak automatické. Ale zpátky k chutím na ovoce.


Mám takové období, že si třeba začnu ujíždět na pomerančích, pak na melounu. Myslím si, že moje tělo si prostě říká o to, co právě potřebuje. Už se nebojím svou intuici poslouchat. Když mi přijde chuť na sladké, snažím se neodevzdat všechno tak lehce a volím nejprve zdravou variantu, jogurt, čekankový sirup, oříšky a ovoce dříve, než sáhnu po čokoládě, nebo sušenkách. Chuť na sladké většinou po chvíli přejde a zdravý dezert tyhle chutě dokáže docela úspěšně zkrotit.
Snídani někdy doplňuji o vaječnou omeletu na sladko a jsem naprosto "mimo" z chuti opečeného banánu, který dávám na pánev na trošku oleje. Opečený BANÁN pouze zaliju rozšlehaným vajíčkem. Používám opravdu jednoduché kombinace, na ozdobu přidávám nastrouhanou čokoládu, skořici, nebo kakao. NESLADÍM, i tak je to sladké dost! Ta chuť je NEBESKÁ.


MANA mi skvěle pomohla na výletech, kdy jsem neměla čas řešit přípravu jídla s sebou. Taky je pravda, že se mi nechce tahat tašku s jídlem a MANA v šejkru zabere MINIMUM místa. Když chci do těla dostat živiny, doplním MANU. MANA mi taky pomohla NASTARTOVAT HUBNUTÍ, protože:

 

  • jsem ušetřila čas s přípravou jídla
  • nejedla jsem tak velké porce jídla jako běžně
  • cítila jsem blahodárné působení na moje tělo
  • se mi zmenšilo břicho
  • moje psychika byla taky víc v pohodě
  • jsem neměla skoro žádné pocity hladu
  • mě Mana zasytila
  • jsem cítila lehkost svého těla, cítila jsem se moc dobře
  • jsem si odpočinula od přemýšlení co budu jíst a nakupovat, věděla jsem, že v kuchyni je MANA a když byl čas, jednoduše jsem jí zamíchala a vypila
  • jsem si připravila Manu a za 2min jsem byla najedená! Wow!
  • jsem odhodila úhel pohledu, že koktejl je špatná věc
  • Jediné, na co bych si u Many dala pozor, je pitný režim a doplnění dostatečného množství vlákniny v živé stravě, k dobré funkčnosti střeva + možné přidání probiotik, v případě, že je vaše střevo trošku lenivější.


Chci teď vyzkoušet s MANOU více EXPERIMENTOVAT a zajímá mě, jak to bude chutnat, i vypadat.  Určitě své poznatky s vámi nezapomenu sdílet. Díky za váš čas při čtení tohoto blogu.
Přeji vám nádherné podzimní dny, ať se vám daří,
 
Martina


Fotogalerie

Návod zdarma

Napište mi na email o návod na energii pro vaše tělo.